Az Amastuola szőlőültetvény a hagyomány és a kutatás találkozásából született bioborokat termel. Minden bor hűen tükrözi az Amastuola egyedülálló terroirját, és gondos kísérleti munka eredménye.
A hagyományokat életben tartva, miközben folyamatosan új technikákat próbálnak ki, szőlőültetvényeiken biogazdálkodásból származó borokat állítanak elő Apuliában. A biogazdálkodásból származó szőlőtermesztés és bortermelés lehetővé teszi számukra, hogy boraikban megőrizzék mindazokat a természetes tulajdonságokat, amelyeket a föld, az éghajlat és a nap ad nekik, s amely nap mint nap megvilágítja a régiót.
A szigorúan kézműves feldolgozási technikák fenntartása mellett mindig figyelmet fordítanak az ágazatban bekövetkező technológiai fejlődésre, nyitottak a kutatásra és folyamatosan kísérleteznek, hogy az apuliai bióboroknak egyedülálló és hiteles ízük legyen.
A borok alapjául szolgáló szőlőfajták különböző minőségűek, nevezetesen: Primitivo, Aglianico, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fiano, Malvasia és Fehér Malvasia.